Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Opticas Srl.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Lentile de vedere
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Lentilele reprezint─â componentele cele mai importante ┼či cele mai frecvent utilizate ├«n construc┼úia aparatelor optice. Ele au rolul de a forma imagini cu caracteristici impuse privind natura, pozi┼úia, m─ârimea, iluminarea, rezolu┼úia etc.

Lentila poate fi definit─â ca un sistem optic elementar (o pies─â sau o component─â) care con┼úine doi dioptri, dintre care cel pu┼úin unul este curb. Exist─â o mare varietate de forme constructive, care asigur─â propriet─â┼úi optice deosebite ┼či satisfac cerin┼úele unei game largi de aplica┼úii. ├Än principiu, orice combina┼úie de forme (sferic─â, plan─â, asferic─â, cilindric─â sau toric─â ÔÇô ultimele dou─â cazuri particulare de suprafe┼úe asferice) ale celor doi dioptri este posibil─â. ├Än practic─â nu se ├«nt├ólnesc materializate toate aceste posibilit─â┼úi.

Lentilele se execut─â din materiale optice transparente (sticla optic─â, sticla organic─â, cristale naturale sau artificiale) ┼či lucreaz─â pe baza fenomenului de refrac┼úie.

Lentilele se pot clasifica dup─â diverse criterii: forma dioptrilor, efect optic, domeniu spectral de lucru, destina┼úie etc.Lentila este o pies─â realizat─â dintr-un material transparent (sticl─â, material plastic, etc.), cu dou─â suprafe╚Ťe opuse ├«n general curbe, folosit─â singur─â sau ├«mpreun─â cu alte piese similare pentru a concentra sau diverge lumina ╚Öi a forma imagini ale obiectelor. Lentilele se bazeaz─â pe fenomenul de refrac╚Ťie a luminii, adic─â schimbarea direc╚Ťiei de propagare a acesteia la trecerea dintr-un mediu transparent ├«n altul.Dup─â efectul optic, lentilele sferice se pot clasifica ├«n urm─âtoarele

categorii :
- lentile convergente (fÔÇÖ>0, d>t)
- lentile divergente (fÔÇÖ<0, d<t)
- lentile neutre (fÔÇÖ=Ôł×).
Lentilele cu aceea┼či putere pot avea forme constructive diferite.
Astfel, exist─â :
- lentile convergente - biconvexe
(pozitive)
- plan-convexe
- menisc convergent
- lentile divergente
- biconcave
(negative)
- plan-concave
- menisc divergent.Acestea sunt cele mai folosite in optica
Din Gura in Gura